Германското правителство планира да укрепи артилерийските сили на Украйна, като

...
Германското правителство планира да укрепи артилерийските сили на Украйна, като
Коментари Харесай

Германия изпраща още гаубици на Украйна

Германското държавно управление възнамерява да укрепи артилерийските сили на Украйна, като изпрати още гаубици за битката против Русия, съобщи ДПА, базирайки се на вътрешни източници.

Берлин води договаряния с Нидерландия и различен европейски сътрудници, които да оказват помощ за реализирането на проекта, настояват източниците, заяви Българска телеграфна агенция.

Досега Украйна е получила седем гаубици „ Панцерхаубице 2000 “ от Германия, както и пет от Нидерландия. Киев съобщи, че ще се нуждае от общо 18 гаубици, с цел да оборудва цялостен артилерийски батальон. Германия е решена да отвърне на нуждата на Украйна от още 6 гаубици, в случай че и останалите страни от Европейски Съюз допринесат за това, съобщи източникът, което значи, че Берлин ще достави още две или три от оръжейните системи.

Днес се навършват тъкмо четири месеца, откогато Русия стартира нападенията си в Украйна.

Киев бе заставен да съобщи Северодонецк, последния огромен бастион на украинската опозиция в Луганска област.

Загубата на територия приближа съветския президент Владимир Путин все по-близо до контрола над целия район Донбас в Източна Украйна - една от декларираните му цели, откакто стана ясно, че нахлуването му ще се проточи след първите няколко седмици на акцията.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР