Германското правителство одобри план, който изисква от 16-те федерални провинции

...
Германското правителство одобри план, който изисква от 16-те федерални провинции
Коментари Харесай

Германия изисква от федералните провинции да заделят терени за ветропаркове

Германското държавно управление утвърди проект, който изисква от 16-те федерални провинции да дефинират най-малко терени за създаване на ветропаркове, по силата на проектозакон, който ще бъде импортиран в Бундестага до края на месеца, съобщи Ройтерс.

Мярката има за цел да помогне на Берлин да извърши климатичните си цели.

Управляващата коалиция се надява законът да бъде утвърден и да влезе в действие при започване на идната година. Той планува към 2032 година 2 на 100 от земята в Германия да бъде заделена за създаване на вятърни централи при 0,8 на 100 в този момент и 1,4 на 100 през 2026 година

Германия се надява към 2030 година да добива 80 на 100 от електричеството си от възобновими енергийни източници. За задачата потенциалът на наземните ветропаркове би трябвало да се усили до 115 гигавата, което е равно на 38 атомни централи.

По силата на новия проект управляващите могат да анулират разпоредбите за разстояние на ветропарковете от обитаемоте места, което до момента постоянно бавеше построяването им, в случай че провинциите не са изпълнили задачите си.

Предвижда се и омекване на разпоредбите за отбрана на околната среда, което да отвори повече терени за построяването на ветропаркове.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР