Германското правителство изготви конкретен план за частично легализиране на канабиса

...
Германското правителство изготви конкретен план за частично легализиране на канабиса
Коментари Харесай

Германия с план за легализиране на марихуаната

Германското държавно управление изготви съответен проект за отчасти узаконяване на канабиса в страната за забавление, съобщи NOVA. Означава ли това, че в Германия всеки ще може да купи канабис и да отглежда растения в домашни условия?
Прочетете още
Предвижда се да не бъде наказуемо притежанието на 25 грама канабис за персонална консумация. Разрешено е да бъдат отглеждани и до три растения на възрастен, само че единствено с експлицитната спогодба, че деца и младежи няма да имат достъп до тях. Консумацията наоколо до учебни заведения и детски градини е неразрешена. Пушенето на марихуана в пешеходни зони до 20 часа вечерта също е не е позволено.

При въпроса от кое място може да бъде закупен канабисът, стигаме до две стъпки в проектите на държавното управление. Първата е в по този начин наречените „ канабис клубове “. Членството допълнително от един клуб е неразрешено и има ограничавания в количеството, което е планувано - най-много 25 грама канабис дневно и до 50 грама на месец могат да се продават на един член от клуба. Хората под 21-годишна възраст на месец имат право на най-много 30 грама на месец.

Втората стъпка са в началото предвижданите „ лицензирани, профилирани магазини “ - т.е. магазини за канабис, където той може да бъде купуван легално от хора над 18-годишна възраст. Но след договаряния с Европейска комисия, този план остана единствено като пилотен модел в избрани магазини на районно равнище и то под надзора на научни служащи.

Основният мотив на държавното управление е, че по този метод ще бъде отслабен черният пазар, а и ще може да бъде следено качеството на канабиса. Не липсват и рецензии, че планът предизвиква потреблението и че страната може да се трансформира в дестинация за приложимост на канабис.

Предстои да бъде показан проектозакон, по-късно той би трябвало да премине през утвърждение от Бундестага и Бундесрата.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР