Германското министерство на финансите планира да похарчи още 2,11 млрд.

...
Германското министерство на финансите планира да похарчи още 2,11 млрд.
Коментари Харесай

Германия: Ще похарчим още 2,11 млрд. евро за предпазни материали и респиратори

Германското министерство на финансите възнамерява да похарчи още 2,11 милиарда евро за защитни материали и респираторно съоръжение в борбата против ковид, съобщи ДПА.
Всичко по тематиката:Епидемията ковид (COVID-19) 1626
Този бюджет е нужен в битка с епидемията от ковид, с цел да се поддържат здравните услуги, показва Бетина Хагедорн, парламентарен секретар в министерството, в писмо до бюджетната комисия, до което ДПА е получила достъп.

Над 10 000 станаха жертвите на болестта по света

Нуждите от защитно облекло, респираторна инсталация и антивирусни лекарства в Германия се ускорява наред с увеличението на инфектираните. В страната до момента са доказани най-малко 15 030 случая на Ковид-19, от които 44 с летален излаз, сочат данни на ДПА.

Хагедорн предизвестява за заплахата от краен дефицит в доставките, съпроводен от повишение на цените.

В документа тя предлага промяна на федералната система, като разпространяването на медицински материали се остави в ръцете на централното държавно управление вместо в компетенцията на локалните управляващи. Наличните складови ресурси би трябвало да бъдат изкупени неотложно, с цел да се попречи това да създадат задгранични купувачи, добавя тя.

Novini.bg ви дава опция да следите настоящите данни за смъртоносния китайски ковид в действително време:


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 1626  Бойко Борисов към Мишел Барние: Бързо възобновяване! Бойко Борисов към Мишел Барние: Бързо възобновяване!  Израелците ще би трябвало да си стоят в къщи поради ковид Израелците ще би трябвало да си стоят в къщи поради ковид  Съединени американски щати приканиха американците да не пътуват в чужбина при никакви условия Съединени американски щати приканиха американците да не пътуват в чужбина при никакви условия
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР