Германският защитник Тило Керер призова съотборниците си да запишат имената

...
Германският защитник Тило Керер призова съотборниците си да запишат имената
Коментари Харесай

Германец надъха Уест Хем преди финала с Фиорентина

Германският бранител Тило Керер прикани съотборниците си да запишат имената си в историята на Уест Хям, като завоюват шампионата на УЕФА Лига на Конференциите.  " Чуковете ", които дълго време бяха в долната половина на Висшата лига, ще срещнат Фиорентина – средняк в Серия А в Прага в сряда. Ако съумеят, Уест Хям ще завоюва първи трофей в Европа от 43 години насам.

Лондонският клуб за последно е печелил огромен трофей през 1980-а година, когато печели Купата на Англия. Европейските им купи са КНК през 1965-а година и Купата Интертото през 1999-а.

" Да правиш история значи да стигнеш до финала. Сега нашата визия и фокус е да спечелим трофея, съобщи Керер. Казах го при започване на сезона, без да знам по какъв начин ще протече. Искам в тази акция да спечелим купа. Имаме тима и качеството, с цел да го създадем, тъй че сме доста уверени в този край. Фокусирани сме напълно върху мача за тази купа ".

" Имаме тим и класа за това. И сме уверени, че имаме качества за това. Усеща се и вълнението на нашите почитатели, на всички към клуба. Разбира се, ние също сме разчувствани. Невероятно е да сме в мача за купата. Наслаждаваме се и ще се подготвим по най-хубавия метод ", сподели още Керер.

Десетте дни пауза от края на сезона във Висшата лига и финала в сряда разреши на мениджъра Дейвид Мойс да заведе играчите си на къс лагер в Португалия. Но с изключение на работата по терена, заниманията за тактичност, хората на Мойс получиха и задоволително време да поиграят голф и да се забавляват в разположен на близо аквапарк.

" Прекарахме известно време дружно на място, което е друго от елементарните ни отговорности. И това ни оказва помощ да смесим връзките си от професионални в персонални, добави усмихнатият Керер. Починахме си малко, колективът се сплоти. Ще се опитаме да го използваме като преимущество ".

Самият Керер пристигна от Пари Сен Жермен през предишното лято, само че формата му в Уест Хям не е непрекъсната. 26-годишният защитник обаче счита, че си е взел поука от тази първа акция в Премиършип. " Има известна разлика сред Висшата лига и другите шампионати – в интензивността, скоростта, дуелите, конкурентостта. Смятам, че през този сезон станах по-завършен, като трупах опит. Нямам самообладание за това, което следва ", приключи юношата на Шалке’04./БТА
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР