Германският вицепремиер и министър на икономиката, Роберт Хабек, е разочарован,

...
Германският вицепремиер и министър на икономиката, Роберт Хабек, е разочарован,
Коментари Харесай

Германия настоява за ембарго на руския петрол, дори Унгария да не участва в него

Германският вицепремиер и министър на стопанската система, Роберт Хабек, е отчаян, че Европейски Съюз към момента не се е споразумял за петролно ембарго против Русия, сподели той в изявление за немското радио Deutschlandfunk, добавяйки, че Германия би била подготвена да се откаже от присъединяване на Унгария в него, с цел да форсира препоръчаната възбрана, предава Ройтерс.

" Ако ръководителят на Европейската комисия каже, че другите 26 страни ще създадем това без Унгария, тогава това е решение, което постоянно бих подкрепил ", сподели Хабек пред немската медия преди диалозите с политически и индустриални водачи на Световния стопански конгрес в Давос.

" Но към момента не съм чул това от Европейски Съюз ", добави той.
Унгария към този момент твърдо се опълчва на въвеждането на петролно ембарго против Русия, като се стимулира с това, че страната е мощно подвластна от съветския нефт, който се доставя до страната по тръбопровода " Дружба ", издигнат по времето на социализма и Варшавския контракт.

Будапеща се стимулира с това, че страната няма изход на море, с цел да може да доставя нефт от друго място. В същото състояние са и Чехия, и Словакия, като тяхната позиция е по-мека и те са склонни на договаряния по въпроса.

България също съобщи, че би наложила несъгласие на сходни наказания, в случай че в тях не се планува изключение и за нашата страна, която макар, че се намира на море има единствено една рафинерия, която е настроена да преработва съветски нефт вид " Уралс ". Различните типове нефт в света нямат еднообразно наличие и се постанова софтуерна пренастройка на системите.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР