Германският вицеканцлер и министър по икономическите въпроси и опазването на

...
Германският вицеканцлер и министър по икономическите въпроси и опазването на
Коментари Харесай

Страните от Г-7 отказаха да плащат за руски газ в рубли

Германският вицеканцлер и министър по икономическите въпроси и опазването на климата Роберт Хабек съобщи, че страните от Г-7 няма да заплащат за съветския газ в рубли, както изисква Москва.

Според РИА Новости Хабек означи, че съветският президент Владимир Путин няма да може да разцепи единството на Г-7, на което разчита. Според Хабек всички страни от Г-7 ще съблюдават предходните съглашения.

Условието на Путин се преглежда от западните страни като едностранчиво и нарушаващо договорите, които дефинират формата на заплащане. Подобно мнение показаха и представители на най-голямата италианска петролна и газова компания Eni, които обявиха, че е невероятно да се заплаща за съветски газ в рубли.

Това изказване направи ръководителят на компанията Клаудио Дескалци, написа ТАСС.

„ Няма да можем да създадем това [превключване към заплащане в рубли], тъй като нямаме рубли “, сподели той, припомняйки, че договорът е организиран в евро. Според него договорът не може да се трансформира едностранно, а е належащо в допълнение съглашение.

На този декор Владимир Путин инструктира да се трансформират настоящите контракти за доставка на съветски газ за европейските страни.

Крайният период за осъществяване на поръчката е посочен 31 март. Премиерът Михаил Мишустин е назначен за виновен.

Освен това резултатите от прехода към сетълмент в рубли би трябвало да се регистрират на месечна база. Крайният период за окончателния преход не е посочен.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР