Германският вестник „Шпигел“ твърди, че знае подробностите от тригодишното разследване

...
Германският вестник „Шпигел“ твърди, че знае подробностите от тригодишното разследване
Коментари Харесай

Скандал в Англия: Сити е плащал на Манчини под масата

Германският вестник „ Шпигел “ твърди, че знае детайлностите от тригодишното следствие на Висшата лига против Манчестър Сити. Първоначално „ жителите “ получиха наказване – възбрана за присъединяване в европейските клубни шампионат за интервал от две години през 2020 година и санкционирани с 25 милиона паунда, откакто в отчет на медията се твърдеше, че британският клуб е в нарушаване на наредбите за финансов феърплей, само че клубът сполучливо апелира решението да бъде анулирано от Спортния Арбитражен съд.

Разследването на Висшата лига по отношение на финансовите покупко-продажби на Манчестър Сити, който е благосъстоятелност на основания в Абу Даби шейх Мансур, продължава „ значително отвън очите на обществеността “, съгласно „ Шпигел “ и съгласно известията се концентрира върху три съществени обвинявания.

Първото е, че „ малолетни играчи са били притискани да подпишат контракти с Манчестър Сити посредством парични заплащания, в нарушаване на разпоредбите “.

Второто е, че „ спонсорите на клуба в Абу Даби са обвинени, че сами са дали единствено част от своите заплащания на клуба, като по-голямата част идват от самия шейх Мансур “.

Третото е, че „ Роберто Манчини (мениджър на тима от 2009 до 2013г.) се счита, че е получил забележителна част от компенсацията си скрито посредством мним контракт за консултация “.

Усещането в Манчестър Сити е, че това е единствено най-новата обява в проведената акция, чиито изказвания към този момент бяха оборени от Спортния Арбитражен съд през 2020г.

Шейх Мансур купи клуба през 2008 година и следи невиждана епоха на триумф в синята половина на Манчестър, като Сити завоюва 13 огромни трофея, в това число пет трофеи във Висшата лига.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР