Германският външен министър Аналена Бербок стана обект на критики заради

...
Германският външен министър Аналена Бербок стана обект на критики заради
Коментари Харесай

Обвиниха външния министър на Германия, че пренебрегва избирателите си в интерес на Украйна

Германският външен министър Аналена Бербок стана обект на рецензии поради изявление в поддръжка на Украйна, което съгласно критиците показва пренебрежение към гласоподавателите й, съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

В сряда, по време на полемика в Прага, Бербок, която е от " Съюз 90/Зелени ", изясни на британски, че е дала обещание на украинците да ги поддържа толкоз дълго, колкото се наложи и ще удържи на думата си, " без значение какво мислят моите немски гласоподаватели ".

На идващия ден външното министерство в Берлин се притече на помощ на немския първи посланик. В известие на ведомството беше посочено, че в публикуваното в обществени медии видео думите на Бербок явно са били редактирани и става дума за акция за " дезинформация ".

По време на разискването в Прага Бербок също така предизвести за разединение на западните демокрации. В този подтекст тя акцентира, че е солидарна с народа на Германия, както и с народа на Украйна.

Председателката на крайнодясната " Алтернатива за Германия " Алис Вайдел прикани за оставка на Бербок. " Никой, който категорично подценява ползите на гласоподавателите в Германия, не би трябвало да заема министерски пост ", съобщи Вайдел в " Туитър ".

Депутатката от крайнолявата партия " Левите " Севим Дагделен разгласи, че външен министър, който работи съгласно мотото " Украйна преди всичко, жителите нямат значение " е " цялостен неуспех ".

В " Туитър " консервативният християндемократ Норберт Рьотген написа, че става дума за " мним подвиг ", тъй като болшинството германци са подготвени да поддържат Украйна.

" Демократичните политици би трябвало да се пробват да убедят останалите с положителни причини, а не с " по този начин заставам нещата ".

Външното министерство в Берлин популяризира още веднъж мнението на комисаря по стратегически връзки Петер Птасек, който приказва за " общоприета дезинформация " под формата на редактиран видеоматериал, заздравен от " проруски интернет профили ".

" Ще си позволим ли да бъдем разграничени по толкоз долнокачествен метод? Не мисля ", написа Птасек.
 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР