Германският външен министър Аналена Бербок почти провали срещата с емира

...
Германският външен министър Аналена Бербок почти провали срещата с емира
Коментари Харесай

Германският външен министър едва не провали срещата с емира на Катар

Германският външен министър Аналена Бербок съвсем провали срещата с емира на Катар шейх Тамим бин Хамад Ал Тани. Причината е неприсъствени обвинявания в тероризъм против емирството на фона на офанзивите на групата Хамас против Израел. За това заяви немското издание Spiegel.

Според изданието емирът е “поставил под въпрос плануваната среща с Бербок ” малко преди тя да се организира в Берлин. Поводът е изявление на министъра пред немския канал ZDF на 10 октомври. В отговор на въпроса на модератора какво коства солидарността на Германия с Израел, в случай че републиката продължава да прави бизнес „ със спонсор на тероризма “, Бербок сподели, че немската страна „ е дала да се разбере доста ясно на такива страни, в това число Катар, че в този момент би трябвало да дадат съдбоносен отпор на този нечовечен гнет. ”

Събеседниците на изданието не прецизират по какъв начин емирът е научил за това изявление. Представител на ръководителя на немското външно министерство в отговор на питане на списанието отхвърли тази информация. Списанието отбелязва, че в последна сметка емирът въпреки всичко е провел среща с Бербок, по време на която е напомнил на министъра, че „ заплащанията на катарска помощ са координирани с Израел и Съединените щати и са строго следени “.

Четете повече вести в секция Свят.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР