Германският външен министър Аналена Бербок обяви, че спорният газопровод Северен

...
Германският външен министър Аналена Бербок обяви, че спорният газопровод Северен
Коментари Харесай

Новото правителство на Германия се запъна за одобрението на Северен поток 2

Германският външен министър Аналена Бербок разгласи, че противоречивият газопровод " Северен поток 2 " понастоящем не може да бъде утвърден , защото не дава отговор на условията на европейското енергийно законодателство .

Новото немско лявоцентристко държавно управление записа в съдружното съглашение, че европейското енергийно законодателство се ползва за енергийни планове " и това значи, че при сегашните условия този газопровод не може да бъде утвърден, тъй като не дава отговор на условията на европейското енергийно законодателство, а проблемите към сигурността към момента не са позволени ", посочи Бербок пред немската телевизия ZDF.
 Съгласие сред Съединени американски щати и Германия:
Съгласие сред Съединени американски щати и Германия: " Северен поток 2 " стопира, в случай че Русия нападне Украйна

Байдън предизвести Путин за тежки наказания...

Освен това Съединени американски щати и предходното немско държавно управление са разискали, " че при положение на по-нататъшна ескалация този водопровод към този момент не може да бъде обвързван към мрежата ", акцентира тя, намеквайки за напрегнатата обстановка на границата сред Русия и Украйна.

Газопроводът " Северен поток 2 " беше приключен преди повече от два месеца, само че към момента не е в употреба.

Германската федерална мрежова организация би трябвало до началото на януари да вземе решение за позволение за употреба на газопровода, по който от Русия до Германия по дъното на Балтийско море би трябвало да се доставят до 55 милиарда куб. метра природен газ годишно.

Бербок говореше против " Северен поток 2 " по време на предизборната акция преди парламентарните избори през септември. Новият немски канцлер Олаф Шолц към момента не е заел ясна позиция по въпроса.
 Зеленски назова
Зеленски назова " Северен поток 2 " огромна покруса за Украйна

" Това не е просто бизнес, това е огромна покруса за нас "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР