Германският външен министър Аналена Бербок каза, че след известно забавяне

...
Германският външен министър Аналена Бербок каза, че след известно забавяне
Коментари Харесай

Германия праща още зенитни ракети „Стрела” в Украйна

Германският външен министър Аналена Бербок сподели, че след известно закъснение спомагателните доставки на ракети „ Стрела”, които са били в запасите на някогашната комунистическа източногерманска войска, са на път за Украйна, оповестява Ройтерс.

Нахлуването на Русия в Украйна накара Германия да провежда исторически поврат на политиката си да не изпраща оръжия в зоните на спор.

Мога ясно да кажа, че предстоят спомагателни доставки на ракети „ Стрела “, сподели Бербок пред долната камара на немския парламент - Бундестага.

До момента Украйна е получила от Германия 500 зенитни ракети „ Стрела”.

В същото време Литва дава военна помощ на Украйна за 10 милиона евро. Президентът Гитанас Науседа съобщи в сряда пред кореспонденти, че помощта ще включва устройства за нощно виждане, съоръжение за противопоставяне на военните безпилотни летателни апарати.

„ Тези муниции се създават в нашата страна, което дава опция да се отговори навреме на желанията на Украйна “, добави президентът.

Литва към този момент даде на Украйна муниции и военна помощ. През февруари Украйна получи партида портативни системи за противовъздушна защита „ Стингър “ (Stinger) от балтийската страна.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР