Германският учен и носител на Нобелова награда в областта на

...
Германският учен и носител на Нобелова награда в областта на
Коментари Харесай

Немски учен и нобелов лауреат предупреждава: Получавате рак защото ядете тези две храни

Германският академик и притежател на Нобелова премия в региона на физиологията Харалд Цур Хаузен предизвести, че едва изследван вирус при кравите, може да аргументи рак при хората.

" Смятам, че домашните животни могат да бъдат директни причинители на рак на дебелото черво при хората. Разполагаме с пробни данни, които отиват в поддръжка на тази догадка. Това обаче към момента би трябвало да бъде доказано ", акцентира Хаузен.

И други учени рано предупреждаваха, че потреблението на аленото месо (говеждо, телешкото, конско и свинско) усилва риска от приемане на рак на дебелото черво. Но Хаузен твърди, че заплахата идва единствено от говеждото месо, само че колкото и да звучи необикновено, идва и от кравето мляко.

И това е забавно: Д-р Елена Жукова: Диета срещу рака не съществува

" Традиционното пояснение, обвързвано е с подготовката за хранене на скара, а от тук произтичат изказванията, че това води до образуването на рак. Тази теза прикрива че такива канцерогенни съставки се получават и при пърженето на риба и пилешко месо, а никой не мисли, че потреблението на пиле и яденето на риба покачва риска от приемане на рак на дебелото черво ", акцентира ученият.
Той разкрива, че ракът на дебелото черво е същинска необичайност в Индия, където говеждото месо не се яде по религиозни аргументи.

Той допуска, че ракът на дебелото болести от рак внезапно са се нараснали след Втората международна война. Той е убеден, че това е най-пряко обвързвано с това, че в тези страни е станало известно увезувањето на говеждо месо.

Германският академик прибавя, че в упоменатите азиатски страни доста по-рядко се среща рак на млечните жлези, тъй като там минимално се употребяват в диетата си краве мляко и други млечни артикули.
Хаузен в последния брой на научното списание International Journal of Cancer учи проби от кръв и мляко от крава и в тях разкрил детайли на ДНК, които могат да принадлежат на незнаен до момента вирус, който може да предизвиква рак при хората.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР