Германският туроператор TUI AG, който е най-големият в Европа, завърши

...
Германският туроператор TUI AG, който е най-големият в Европа, завърши
Коментари Харесай

Най-големият европейски туроператор отчете нетна печалба тази година, при загуба за миналата

Германският туроператор TUI AG, който е най-големият в Европа, приключи финансовата 2023 година с чиста облага, въпреки и индикаторът да не отговори изцяло на предварителните упования.

Както се оповестява в годишния доклад на компанията, чистата облага за фискалната година, която завърши на 30 септември, възлиза на 305,8 милиона евро - в съпоставяне със загуба от 277,3 милиона евро година по-рано.

При това главната облага преди лихви и налози (EBIT) е повишена над два пъти, до 977,2 милиона евро, от 408,7 милиона евро. Приходите на немския туроператор са нарастнали с 24,9% на годишна база, до 20,67 милиарда евро.

Осреднената прогноза на специалистите, интервюирани от FactSet, беше за годишна чиста облага на TUI от 340,6 милиона евро, съществена EBIT от 1,01 милиарда евро и доходи от 20,39 милиарда евро.

Амбициите на TUI  са да усили приходите си минимум с 10% през фискалната 2024 година, а индикатора EBIT - с най-малко 25%.

Освен това, компанията обмисля разновидността за овакантяване на Лондонската фондова борса (LSE) през идната година. Въпросът за делистване от LSE може да бъде включен в дневния ред на годишното заседание на акционерите на TUI, което ще се организира на 13 февруари 2024 година.
 TUI чака подемът в туризма да продължи
Най-големият туроператор в света чака подемът в туризма да продължи

По данни на TUI резервациите са на 90% от равнището през лятото на 2019-а
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР