Германският тенисист Ян-Ленард Щруф е заклет привърженик на тима на

...
Германският тенисист Ян-Ленард Щруф е заклет привърженик на тима на
Коментари Харесай

Фенове на Борусия Дортмунд у нас изненадоха Ян-Ленард Щруф по време на Sofia Open 2023

Германският тенисист Ян-Ленард Щруф е върл последовател на отбора на Борусия Дортмунд и по този мотив по време на Sofia Open 2023 той получи специфична изненада от почитатели на вестфалци у нас.

Представители на формалния фенклуб на „ жълто-черните “ в България дойдоха в „ Арена София “, с цел да поддържат Щруф в полуфинала против британеца Джак Дрейпър, като издигнаха 20-метров транспарант с логото на BVB и надпис Bulgaria.

За тяхно страдание наличието им не съумя да донесе шанс на 33-годишния немец, който загуби мача с 3:6, 4:6 и по този начин не съумя да се класира за финала в София.

Въпреки това той отдели време да се срещне с футболните почитатели, които му бяха подготвили специфичен подарък – шалче на Борусия, също брандирано с надпис Bulgaria. След като им даде обещание да отиде с него на идващия мач на „ Сигнал Идуна Парк “, Ян-Ленард организира дълъг другарски диалог със ентусиастите.

Те го поканиха да се причисли към тях за проведеното групово гледане на утрешния мач на обичания им отбор против Щутгарт в Бундеслигата, само че стана ясно, че персоналното разписание няма да разреши на германеца да се включи.

" Благодаря ви, дойдохте тук поради мен. Благодаря ви за поддръжката, в действителност не чаках. Трогнат съм. Благодаря и за поканата. С наслаждение щях да виждам мача с вас, само че на следващия ден би трябвало да пътувам към дома. Това е краят на сезона за мен и почтено казано нямам самообладание да се прибера. Обещавам на идващия мач да ида с това шалче на стадиона. Гарантирам ", съобщи Щруф.

Запитан дали си спомня въпреки и късото българско наличие в Борусия Дортмунд през 2009/2010 година, Щруф незабавно се сети за Димитър Рангелов. " О, да! Той пристигна от Енерги Котбус. Помня го ". Оказа се обаче, че тенисистът е не запомнил гола на някогашния български национал против Байер Леверкузен: " Все отново беше много от дълго време ", извини се Ян-Ленард.

За край международният №28 в мъжкия тенис и футболните почитатели се снимаха дружно за спомен с гигантския транспарант, пренесен особено от трибуните в пресцентъра на " Арена София ".



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР