Германският тенисист Ян-Ленард Щруф достигна за първи път в кариерата

...
Германският тенисист Ян-Ленард Щруф достигна за първи път в кариерата
Коментари Харесай

Ян-Ленард Щруф елиминира Циципас и е на полуфинал на Мастърс турнира в Мадрид

Германският тенисист Ян-Ленард Щруф доближи за първи път в кариерата си до полуфиналите на шампионат от сериите " Мастърс " на АТП.

Щруф, " благополучен губещ " от квалификациите, отстрани поставеният под номер 4 Стефанос Циципас (Гърция) със 7:6(5), 5:7, 6:3 на конкуренцията на клей в испанската столица Мадрид.

Германецът пласира 14 аса и избави 9 от 10 благоприятни условия за пробив в срещата, като измъкна тайбрека на първия сет от закъснение с 1:4 точки, а в решаващата трета част осъществя ранен брейк и дръпна с 4:1 гейма, с цел да стигне до триумфа против вицешампиона от 2019 година.

" Чувството е необикновено. Беше доста, доста тежка борба. Знаех, че би трябвало да покажа най-хубавата си игра, с цел да имам шансове. Изключително съм удовлетворен от показаното. Атмосферата беше страхотна и съм благополучен от тази победа ", разяснява Щруф.

Той стана едвам третият " благополучен губещ " в историята след Томас Йохансон (Торонто, 2004) и Люка Пуй (Рим, 2016), който доближава до полуфиналите в сериите " Мастърс ", откакто е претърпял проваляне в квалификациите.

Следващият противник на 33-годишния немец ще бъде руснакът Аслан Карацев, от който той загуби в последния кръг на пресявките с 4:6, 2:6 на 25 април.

" Аслан играе необикновено през тази седмица. Трябва да призная, че ме победи много елементарно в квалификациите. Аз не демонстрирах най-хубавото от себе си в оня мач, само че това се дължеше и на неговата игра. Затова ще би трябвало да проучвам деликатно срещата и се надявам да се показва по-добре ", сподели още Щруф.

Германецът падна до 167-ото място в международната класация след травма на десния крайник през предишния сезон, само че след мощните се игри в Мадрид се изкачва до 31-ата позиция.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР