Германският тенисист Миша Зверев бе глобен с рекордните 45 000

...
Германският тенисист Миша Зверев бе глобен с рекордните 45 000
Коментари Харесай

Миша Зверев отнесе солидна глоба заради скрита контузия

Германският тенисист Миша Зверев бе санкциониран с рекордните 45 000 $ след отказването му в първи кръг на Откритото състезание на Австралия. Тенисистът бе осъден според новото предписание, наречено " Участие в първи кръг ", наложено от Борда на Големия шлем.

Новата разпоредба = цели да ограничи присъединяване на състезатели в първия кръг на шампионатите от Големия шлем, които имат травми, само че стартират мача. Впоследствие се стига досега, в който те се отхвърлят по време на своите дуели. Санкцията е рекордна за шампионат от Големия шлем за демонстрация на корта.

32-ият в схемата Зверев дойде в Мелбърн с контузия, само че макар въведеното предписание, той излезе на корта в първия кръг против корееца Хьон Чун. При резулатат 2:6, 1:4 във втория сет разгласи своето отричане, само че прибра сумата от 47 000 $.

Новото предписание, наречено " Участие в първи кръг ", гласи, че тенисистите ще бъдат глобявани с полагащото им се от наградния фонд, в случай че не се показват на корта съгласно " професионалните стандарти ". Отказването по време на срещата е един от факторите, които ще бъдат взимани под внимание.

Честа процедура измежду контузени играчи е единствено маркират присъединяване, отказвайки се по време мача, за да приберат парите от наградния фонд. По този метод заемат място в главната скица за някои от идващите от квалификациите. Новото предписание цели секване на тези нелоялен практики.

Ако контузеният състезател се откаже преди началото на шампионата, той прибира половината от полагащото му се от наградния фонд за присъединяване в първия кръг. Играчът, който влиза на негово място, така наречен " благополучен губещ ", взима останалата част от наградния фонд.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР