Германският производител на спортни стоки и обувки Adidas съобщи, че

...
Германският производител на спортни стоки и обувки Adidas съобщи, че
Коментари Харесай

Adidas надмогна кризата с антисемитизма на Кание Уест и вдигна печалбата си над 5 пъти

Германският производител на спортни артикули и обувки Adidas заяви, че съгласно предварителните данни оперативната му облага през първото тримесечие е достигнала 336 милиона евро. Това е пет пъти и половина повече от първото тримесечие на 2023 година, когато облагата на компанията беше 60 милиона евро. В допълнение, Adidas чака оперативната облага за цялата 2024 година да бъде към 700 милиона евро - с 200 милиона евро повече от предходната оценка на производителя. В резултат на това известие акциите на компанията скочиха с към 8%.

Adidas завърши предходната година с чиста загуба от 14 милиона евро и загуба от продължаваща активност от 58 милиона евро. Това беше първият сходен случай за немския производител на спортни обувки и дрехи от 1992 година Основната причина за нерентабилната година за Adidas беше американският рапър Йе (известен и като Кание Уест) и неговите антисемитски изявления. Те доведоха до спиране на връзките сред компанията и стилната марка Yeezy на музиканта. Още през май предходната година беше обявено, че в складовете на Adidas има маратонки на рапъра на стойност 1,3 милиарда $, които компанията не може да продаде. В резултат на това, както е маркирано в годишния отчет, прекратяването на партньорството с Yeezy докара до загуба на евентуални доходи от почти 500 милиона евро.

Adidas във вторник заяви, че продажбите на маратонки Yeezy през първото тримесечие са донесли доходи от към 150 милиона евро и оперативна облага от към 50 милиона евро. До края на годината компанията се надява да продаде останалите маратонки за 200 милиона евро приблизително по себестойност, което значи, че нма да носят повече облага за Adidas.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР