Германският президент Франк-Валтер Щайнмайер предупреди днес, че войната в Украйна

...
Германският президент Франк-Валтер Щайнмайер предупреди днес, че войната в Украйна
Коментари Харесай

Германия: В сметките на Путин е, че светът трябва да забрави за Украйна

Германският президент Франк-Валтер Щайнмайер предизвести през днешния ден, че войната в Украйна се измества от фокуса на публичното внимание, и прикани хората да продължат да поддържат борещия се украински народ, съобщи ДПА.

" Украйна се нуждае от нашата поддръжка още повече в този момент, когато война бушува и в Близкия Изток, а войната в Украйна към този момент не получава вниманието, което е толкоз незабавно належащо " , съобщи Щайнмайер на взаимна конференция за партньорство сред немските и украинските общини в източния немски град Лайпциг.

" В сметките на (Владимир) Путин е, че светът би трябвало да не помни за Украйна " , предизвести немският държавен глава. Той посочи, че Германия не трябва и няма да направи тази услуга на съветския президент. " Ние няма да свикнем с противозаконната и нечовечна нападателна война на Русия " , добави той.

Украинският президент Володимир Зеленски също се включи в конференцията. Не единствено Украйна е застрашена от съветския режим, само че и прилежащите страни се намират в заплаха , акцентира той.

Зеленски, който приказва посредством видеоконферентна връзка, означи, че градовете в Германия и Украйна имат европейско отношение към хората, като пазят човешкия живот.

" Много е значимо да не използваме единствено инструментите, с които разполага страната ", добави той, наблягайки на ролята на локалните управляващи.

Домакинът на конференцията Лайпциг е побратимен град с украинската столица Киев от 62 години.

Това е най-старото германско-украинско партньорство на градско ниво, прецизираха от канцеларията на Щайнмайер.

Кметът на Киев Виталий Кличко също взе участие в конференцията.

Германската поддръжка е жизненоважна за Украйна, съобщи 52-годишният някогашен боксьор. " Заедно сме по-силни " , означи Кличко и добави, че Украйна се бори и за демократичните полезности и демократичното си бъдеще.

Русия стартира пълномащабна инвазия Украйна през февруари предходната година, поставяйки началото на война, която продължава към този момент близо 21 месеца.

Щайнмайер съобщи още на конференцията, че войната не прави разлика сред градове и села. " Тя към този момент всички в Украйна ", акцентира той.

Ето за какво е значимо да има поддръжка освен сред държавните управления, само че и сред градовете и общините. " Няма по-дългосрочна и по-устойчива поддръжка от тези връзки сред хората в нашите две страни ", безапелационен бе немският президент по въпроса за връзките с Украйна.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР