Германският президент Франк-Валтер Щайнмайер благодари на САЩ за подкрепата им

...
Германският президент Франк-Валтер Щайнмайер благодари на САЩ за подкрепата им
Коментари Харесай

Берлин благодари на САЩ преди Тръмп за подкрепата за обединението на Германия

Германският президент Франк-Валтер Щайнмайер благодари на Съединени американски щати за поддръжката им по време на обединяването на Германия . Той разгласи това по време на тирада в американския град Бостън, само че загатна, че Берлин повече не може да се осланя на Вашингтон при президента Доналд Тръмп по същия метод като в предишното, осведоми ДПА.

По време на тирада в Гьоте-институт в Бостън във връзка 30 година от рухването на Берлинската стена, Щайнмайер съобщи, че Германия е задължена на Съединени американски щати " за обединяването и свободата си ".

" Ние сме и ще останем надълбоко свързани с тази Америка . Благодаря ви, Америка ", разгласи въодушевено Щайнмайер.

Но той акцентира разликите в съдействието с актуалната американска администрация спрямо администрацията на Съединени американски щати, когато Германия се сплоти.

" Онази Америка постоянно беше ангажирана с поддръжката за обединена Европа . Онази Америка искаше действително партньорство и другарство с взаимно почитание. Много от това през днешния ден не наподобява явно ", счита Щайнмайер.

Като част от визитата си в Съединени американски щати Щайнмайер възнамерява през днешния ден да се срещне с някогашния държавен секретар Джон Кери.

Посещението в Бостън е втората аудиенция на Щайнмайер в Съединени американски щати, откогато пое поста. Той обаче не е бил посетител на Белия дом.

На 9 ноември Германия отбелязва 30 година от рухването на Берлинската стена , което докара до обединяването на някогашните Източна и Западна Германия на 30 октомври 1990 г.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР