Германският онлайн търговец на дребно About You е продал над

...
Германският онлайн търговец на дребно About You е продал над
Коментари Харесай

Германският онлайн търговец, който продаде стоки за €100 милиона само през първата си година на ръмунския пазар

Германският онлайн търговец на дребно About You е продал над 3 милиона продукта на над 600 000 клиенти единствено през първата година от старта на румънския пазар. Изчисленията сочат, че локални доходи доближават над 100 милиона евро, предава Romania Insider.

За съпоставяне, шведската група H&M, най-големият търговец на облекла на дребно на локалния пазар, има продажби от почти 208 милиона евро в Румъния през 2019 година, сочат обществени данни.

About You възнамерява да усили активността си в областта на услугите, маркетинга, с цел да стане водач на пазара. " Щастливи сме, че първата година беше толкоз сполучлива. Определено виждаме огромен капацитет за бъдещето и се стремим да станем водач на онлайн пазара за фешън продукти в Румъния. Ще продължим да приспособяваме магазина си към локалните желания, да разширяваме асортимента и ще покачваме равнището на обслужване ", съобщи Тарек Мюлер, един от създателите и изпълнителен шеф на About You.

През последните 12 месеца търговецът разшири предлагането си за румънския пазар, като способства за увеличение на броя на марките в страната и то доста: от 600 на близо 800. В бъдеще About You възнамерява да стане по-малко подвластен от класическата реклама и съществуващите маркетингови канали, като се концентрира повече върху директните канали за връзка с клиентите.

About You е онлайн търговец на дребно, оценен над 1 милиард щатски $. Понастоящем платформата е налична на 16 европейски пазара. През 2019- 2020 година търговците на дребно са генерирали оборот от 742 милиона евро, което подхожда на годишен размер на транзакциите от над 2,5 милиарда евро.

Най- огромните съперници на марката в Румъния са Fashion Days, която е част от групата eMAG, и полският търговец на дребно Answear.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР