Германският министър на здравеопазването Йенс Шпан каза днес, че очаква

...
Германският министър на здравеопазването Йенс Шпан каза днес, че очаква
Коментари Харесай

Берлин очаква недостигът на ваксини да продължи до април

Германският министър на опазването на здравето Йенс Шпан сподели през днешния ден, че чака актуалният дефицит на ваксини против ковид да продължи чак до април, съобщи Ройтерс.

" Все още ще имаме минимум 10 тежки седмици с дефицит от ваксини ", написа той в " Туитър " и добави, че желае да свика среща на федералните и районните ръководители в страната, с цел да обсъдят въпроса. Шпан добави, че ще предложения на срещата и представители на фармацевтичните компания и производителите на ваксини, с цел да се подсигурява, че Европа ще получи обективен дял от дозите.

Германският здравен министър призна, че производството на ваксини е доста комплицирано и че увеличението на продуктивността не може да стане за няколко седмици, в случай че би трябвало да бъдат спазвани стандартите за качество.

Днес многотиражният вестник " Билд " назова " абсурден " казуса с доставките на ваксини. Във вторник Шпан поддържа предлагането на Европейската комисия да бъде основан указател на износа на ваксини. В Европейски Съюз нараства недоволството по отношение на компаниете AstraZeneca и Pfizer поради неочакваното понижаване на доставките един месец след началото на имунизациите в съюза.

Доставките на ваксини от AstraZeneca за Англия не би трябвало да бъдат прекратявани, съобщи през днешния ден Майкъл Гоув, министър на държавната канцелария, в изявление за радио Би Би Си. В отговор на въпрос дали Лондон ще разреши да бъдат изнесени ваксини на тази компания за Европейски Съюз, както упорстват някои водачи от блока, той сподели: " В този случай доставките, които са планувани, заплатени и планувани, би трябвало да продължат. Няма да има безусловно никакво спиране. "
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР