Германският министър на отбраната Борис Писториус предупреди, че ЕС обещава

...
Германският министър на отбраната Борис Писториус предупреди, че ЕС обещава
Коментари Харесай

Война в Украйна: ЕС ще пропусне целта от един милион снаряда

Германският министър на защитата Борис Писториус предизвести, че Европейски Съюз дава обещание да даде на Украйна милион артилерийски снаряда до март 2024 година няма да бъде спазен.

" Сигурно е да се допусна, че единият милион патрона няма да бъде доближат ", сподели той пред кореспонденти преди срещата на министрите на защитата на Европейски Съюз в Брюксел.

През март Европейски Съюз взе „ историческо решение “ да даде на Киев милион 155-мм снаряди в границите на една година.

< p class= " ssrcss-1q0x1qg-Paragraph e1jhz7w10 " > Украинските сили постоянно се оплакват от дефицит във войната си с Русия.

Президентът Володимир Зеленски сподели, че една от аргументите тазгодишната дълго чакана лятна контраатака не стартира по-рано заради неналичието на оръжия и материали.

Украински публични лица споделиха напролет, че съветските сили са изстреляли 25 000- 30 000 снаряда от разнообразни типове дневно, до четири пъти повече от броя, който украинската войска може да изстреля.

Двадесет и пет от 27-те членки на Европейски Съюз, дружно с Норвегия, подписаха бърза договорка за даване на повече муниции на Украйна посредством Европейската организация по защита като проява на поддръжка за Киев и сигнал към оръжейната промишленост.

Снарядите трябваше да идват от съществуващи ресурси и взаимни покупки. Традиционно страните от Европейски Съюз са вземали самостоятелни решения в региона на защитата до момента, вместо да сплотяват ресурсите си в обединен метод.

Г-н Писториус сподели във вторник, че той персонално в никакъв случай не е обещавал милиони снаряди и някои гласове по това време се съмняваха дали това е била реалистична упоритост: „ Тези предупредителни гласове в този момент се оказаха прави, за жалост. “

Украйна министърът на външните работи Дмитро Кулеба сподели, че има задоволително политическа воля в Европейски Съюз да помогне на Украйна, само че сподели, че бюрокрацията и други спънки пречат. Той акцентира " жалкото положение на отбранителната промишленост, способността да създава задоволително муниции, хранилища и опцията да подписва външни контракти ".

Руските държавни медии отдръпват отчета за оттегляне

Върховният представител на Европейски Съюз по външната политика Жозеп Борел упрекна неналичието на индустриален потенциал, предполагайки, че европейската отбранителна промишленост би трябвало да промени целите си от експорт на 40% от своите артикули в други страни.

Но генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг сподели, че други западни съдружници, в това число Обединеното кралство и Съединени американски щати, ускоряват производството и той беше поощрен, че Германия и други страни от Европейски Съюз също се усъвършенстват.

Пентагонът съобщи през септември, че създава 28 000 снаряда на месец и се стреми да доближи 57 000 идната пролет, за да помогне на Украйна да поддържа темпото на противопоставяне -офанзива и доставяне на запасите на Съединени американски щати.

Президентът Зеленски предизвести във вторник, че Русия ускорява своите офанзиви на фронтовата линия, към източните градове Донецк, Купянск и Авдиевка.

Повече от 1500 цивилни остават в Авдиевка, стратегически значим град, който гледа към следения от Русия Донецк на 20 километра (12 мили).

Ръководителят на военната администрация на Авдиевка Виталий Барабаш сподели, че нито една постройка в града не е останала непокътната: „ Авдиевка и нейното стратегическо състояние са географски ситуирани на височини и можете да видите Донецк... отсам. Ето за какво те се нуждаят от него. "

Отделно, губернаторът на южната област Херсон на Украйна сподели, че трима души са били убити и 15 други ранени при съветски обстрел във вторник.

" Украйна е фронтовата линия на Европа през днешния ден - ние се нуждаем от безусловно качество в отбранителната индустрия на страните членки на Европейски Съюз и претендентите ", сподели украинският външен министър, представен от Интерфакс- Украинска осведомителна организация.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР