Германският министър на отбраната Борис Писториус не смята, че връщането

...
Германският министър на отбраната Борис Писториус не смята, че връщането
Коментари Харесай

Немският военен министър: С казарма няма да попълним местата в армията

Германският министър на защитата Борис Писториус не счита, че връщането на наложителната военна работа е в положение да реши кадровите проблеми в Бундесвера, най-малко не и през идващите години, съобщи ДПА.

Въвеждането още веднъж на казармата няма да докара до бързо решение на въпроса, най-много тъй като това ще погълне още сила, средства и време, „ все неща, с каквито тъкмо в този миг не разполагаме “, сподели министърът, представен от Българска телеграфна агенция.

Въпреки всичко Бундесверът се нуждае от огромен брой нови попълнения, добави Писториус.

„ Предизвикателството е в това да създадем службата в армията привлекателна за намаляващите кохорти от младежи по този начин, че всички да схванат, че Бундесверът е прелестен шеф “, съобщи той. Министърът посочи в тази посока, че в Бундесвера има над 1000 позиции, предлагащи положително образование в разнообразни професионални посоки.

По думите му, през последните десетилетия Бундесверът все по-малко се възприема като войска за интервенция при рецесии в чужбина.

„ Същевременно анулацията на наложителната военна работа прекъсна връзките в доста елементи от обществото. Някога се споделяше, че на всяка втора кухненска маса има наборник. Това значи връзка със фамилията, а оттова и с обществото. “

В Германия наложителната военна работа беше отстранена през 2011 г.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР