Германският министър на икономиката Роберт Хабек иска да запази доставките

...
Германският министър на икономиката Роберт Хабек иска да запази доставките
Коментари Харесай

Газът от Катар все още е важен за ЕС, въпреки скандала със Световното по футбол

Германският министър на стопанската система Роберт Хабек желае да резервира доставките на газ от Катар, макар корупционния скандал. Хабек уточни в коридорите на срещата на министрите на енергетиката, че хипотетичната корупция на политици от Европейски Съюз от Катар не би трябвало да се смесва с въпроса за покупките на газ.

" Това са две разнообразни неща “, отговори Хабек на въпроса дали покупките на газ би трябвало да продължат, имайки поради изказванията, че Катар е давал пари в брой на чиновници в Брюксел, предават от брюкселското издание " Politico ". 

Той добави, че подкупът е " престъпно закононарушение " и " търговията с други страни постоянно би трябвало да се претегля по отношение на моралните последствия ". 

В същото време обаче би трябвало да се подсигурява сигурността на доставките, добави той.

Корупционният скандал, обхванал Европейския парламент, се популяризира в Страсбург във вторник, откакто още офиси бяха запечатани и евродепутатите лишиха гръцкия евродепутат Ева Кайли - депутатът в центъра на бурята - от нейната вицепрезидентска роля в Екологичен потенциал. 

Катар разгласи в края на ноември, че ще доставя полутечен природен газ (LNG) на Германия в по-голям мащаб от 2026 година нататък. Хабек посети Катар по-рано тази година и организира политически рамкови диалози. Тогава канцлерът Олаф Шолц приказва за напредъка в договарянията за доставки на LNG по време на визитата си в Катар през септември. Планираният размер може да покрие към 3 % от годишното търсене.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР