Германският концерн Райнметал (Rheinmetall) ще отвори в Украйна завод за

...
Германският концерн Райнметал (Rheinmetall) ще отвори в Украйна завод за
Коментари Харесай

Райнметал отваря завод за бронетранспортьори в Украйна до 3 месеца

Германският тръст " Райнметал " (Rheinmetall) ще отвори в Украйна цех за бронетранспортьори в границите на идващите 3 месеца. Това съобщи изпълнителният шеф на компанията Армин Папергер пред Си Ен Ен.

Най-големият производител на оръжия в Германия също ще образова украинци да употребяват танкове и други бронирани транспортни средства, създадени в завода, който ще бъде ситуиран в Западна Украйна.

" (Украинците) трябва да си оказват помощ сами – в случай че постоянно би трябвало да чакат европейци или американци да им оказват помощ през идващите 10 или 20 години... това не е допустимо ", сподели той.

Компанията съобщи по-рано през тази година, че се надява да отвори фабрика за бойни танкове на стойност 200 милиона евро на украинска земя, способна да създава към 400 танка годишно. Папергер посочи в четвъртък, че служащите във фабриката ще строят и ремонтират бронетранспортьори Fuchs.

" Райнметал " ще ръководи завода в партньорство с " Укроборопром " - украинска държавна отбранителна група, която също ще има оборудването. През май фирмите оповестиха съглашение за увеличение на " потенциала на отбранителните технологии "  на Украйна.

Папергер увери, че фабриката може да бъде предпазена от съветска офанзива.

" В момента има доста фабрики, които създават военни артикули (в Украйна). Това е просто още един - и ние можем да защитим и него ", сподели той.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР