Германският канцлер предупреди, че изявленията на Доналд Тръмп за отношенията

...
Германският канцлер предупреди, че изявленията на Доналд Тръмп за отношенията
Коментари Харесай

Доналд Туск призова за засилване отбранителните способности на Европа

Германският канцлер предизвести, че изказванията на Доналд Тръмп за връзките с НАТО са в полза на Русия, както и че някогашният американски президент работи " безконтролно и рисково ". След диалог с полския си сътрудник Олаф Шолц добави, че " никой не може да си играе " със сигурността на Европа.
Прочетете още
А Доналд Туск на собствен ред акцентира, че Старият континент би трябвало да работи, с цел да подсигурява, че може да се отбрани, само че съдействието със Съединените щати също би трябвало да продължи.

„ В Европа, в съдействие сред Полша и Германия, желаеме да имаме доста по-големи качества за противовъздушна защита допустимо най-скоро, не след 10 или 15 години, а през идващите месеци, както и доста по-голям индустриален потенциал за муниции. Не единствено с цел да помогнем на Украйна, което е приоритет, само че и с цел да може Европа да получи съответни отбранителни качества “, съобщи Туск.

По-рано Туск посети и Париж за среща с френския президент Еманюел Макрон, до момента в който външните министри на Германия, Полша и Франция също разговаряха за защитата на Европа.

„ Путин не трябва да печели тази война. Трябва да осъществим отговорностите си към Украйна “, сподели Радослав Сикорски, министър на външните работи на Полша.

Тази седмица Олаф Шолц и датският министър председател Мете Фредериксен дружно сложиха началото на градежа на нов цех за муниции в Германия. Дни по-рано Амстердам, Берлин и Варшава подписаха съглашение за така наречен " боен Шенген ", което да улесни напредването на военни и съоръжение сред страните.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР