Германският канцлер Олаф ШолцОлаф Шолц е германски политик от Социалдемократическата

...
Германският канцлер Олаф ШолцОлаф Шолц е германски политик от Социалдемократическата
Коментари Харесай

Шолц призова Европа да повиши отбранителните си способности

Германският канцлер Олаф Шолц  Олаф Шолц Олаф Шолц е немски политик от Социалдемократическата партия (ГСДП).   От декември 2021 прикани Германия и Европа да положат по-големи старания за укрепването на защитата си. Той направи това в изказване за втората годишнина от пълномащабното съветско навлизане в Украйна, съобщи ДПА, представени от Българска телеграфна агенция.

" Русия освен атакува Украйна, тя разрушава мира в Европа ", сподели Шолц. " Ние, Германия и Европа, вършим повече - и би трябвало да вършим още повече - с цел да можем дейно да се пазиме. "

НАТО, счита канцлерът, е най-големият поръчител за защитата на " двете страни на Атлантика ".

Шолц посочи увеличените вложения в немската войска като удостоверение, че Берлин съблюдава отговорностите си към Алианса.

Тази година за пръв път от десетилетия Германия ще отдели 2% от брутния си вътрешен артикул за въоръжените сили, сподели Шолц, правейки отпратка към от дълго време поставената цел от НАТО за разноските за защита на страните членки.

" Така ще бъде и през идващите години и десетилетия ", даде обещание той.

" Непрекъснатото " произвеждане на муниции - въпрос, по който в Европа има много разисквания - е основна част от защитата, сподели канцлерът, а европейските страни би трябвало да се обединят и да вършат общи поръчки за покупка на въоръжение.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР