Германският канцлер Олаф ШолцОлаф Шолц е германски политик от Социалдемократическата

...
Германският канцлер Олаф ШолцОлаф Шолц е германски политик от Социалдемократическата
Коментари Харесай

Шолц проведе първи телефонен разговор с Мелони, откакто тя стана премиер на Италия

Германският канцлер Олаф Шолц  Олаф Шолц Олаф Шолц е немски политик от Социалдемократическата партия (ГСДП).   От декември 2021 организира през днешния ден първия си телефонен диалог с новия италиански министър-председател Джорджа Мелони, съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

Шолц поздрави Мелони за началото на нейното ръководство, сподели немският държавен представител Щефен Хебещрайт.

Двамата водачи също по този начин разискаха войната в Украйна и въпроси, свързани с двустранните връзки и европейската политика, съобщи той. По думите му Шолц и Мелони са изразили предпочитание за положително съдействие и партньорство в Европейски Съюз, НАТО и Г-7.

Това е първият диалог сред тях, откогато Мелони завоюва парламентарните избори през септември и стана министър председател преди няколко дни.

Мелони напомни уговорката на Италия да поддържа Украйна в политическо, военно, икономическо и филантропично отношение против съветската инвазия, съобщи нейната канцелария, представена от организация АНСА. Двамата водачи също по този начин разискаха енергийната рецесия в светлината на неотдавнашните изводи на срещата на върха на Европейски Съюз по тематиката. Според премиерската канцелария Мелони е удостоверила значимостта на утвърдените стъпки на равнище Европейски Съюз и е подчертала незабавната нужда от договаряне на съответни ограничения за понижаване на енергийните цени.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР