Германският канцлер Олаф Шолц заяви, че военната и финансова подкрепа

...
Германският канцлер Олаф Шолц заяви, че военната и финансова подкрепа
Коментари Харесай

Шолц: Подкрепата на Украйна е от „екзистенциално значение“ за Европа

Германският канцлер Олаф Шолц съобщи, че военната и финансова поддръжка за Украйна е от " екзистенциално значение " за Европа, защитавайки уговорките за разноски за защита, до момента в който Берлин е изправен пред вътрешна бюджетна рецесия.


Германия е един от най-големите поддръжници на Украйна дружно със Съединените щати. „ Ще продължим с тази поддръжка, до момента в който е належащо, сподели Шолц.

„ Никой от нас не желае да си показва какви още по-сериозни последствия би имало за нас, в случай че Путин завоюва тази война “, акцентира кацлерът.

Канцлерът се обърна към депутатите след шокиращо решение на конституционния съд по-рано този месец, което проби голяма дупка в проектите на държавното управление за разноски.

Върховният съд на Германия съобщи, че държавното управление е пренебрегнало конституционното предписание за дълга, което лимитира новите заеми до 0,35% от брутния вътрешен артикул.

Решението накара държавното управление да се бори да одобри нов бюджет преди края на годината и да поддържа извънредно нужните вложения в декарбонизацията и модернизацията на въоръжените си сили.

За да потуши непосредствената рецесия, държавното управление възнамерява да анулира конституционното предписание за дълга за четвърта поредна година.

Така наречената дългова спирачка към този момент беше вдигната сред 2020 година и 2022 година за справяне с рецесиите, породени от пандемията от ковид и скока в цените на силата след нахлуването на Русия в Украйна предходната година.

Германия поддържа семействата, а предприятията ръководят растящите сметки с милиарди евро поддръжка. Но не беше задоволително да се гледа единствено зимата на 2022-2023 година, когато цените на силата бяха високи, посочи немският водач.

„ Винаги ставаше въпрос за зимата на 2023-2024 година “, означи той, в коментар за продължаваща рецесия, която може да оправдае повторното повдигане на дълговата спирачка.

„ При никакви условия не би трябвало да се отхвърляме от поддръжката си за Украйна и превъзмогването на енергийната рецесия “, заключи канцлерът. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР