Германският канцлер Олаф Шолц заяви, че възстановяването на Украйна след

...
Германският канцлер Олаф Шолц заяви, че възстановяването на Украйна след
Коментари Харесай

Олаф Шолц: Възстановяването на Украйна след войната е задача на световната общност

Германският канцлер Олаф Шолц съобщи, че възобновяване на Украйна след края на войната с Русия ще бъде задача за международната общественост, която ще продължи десетилетия, съобщи ДПА.

" Възстановяването ще бъде огромна, огромна задача ", съобщи Шолц в собствен видеоподкаст, оповестен през днешния ден преди интернационалната експертна конференция за възобновяване на страната, планувана за идната седмица в Берлин. " Ще би трябвало да влагаме доста, с цел да свършим добре тази работа. "

Канцлерът уточни, че Украйна, а също и Европейският съюз не могат да се оправят сами. " Това може да бъде направено единствено от цялата международна общественост, която сега поддържа Украйна. И тя би трябвало да продължи да го прави дълго време. "

" [Важно е] освен да определим съответно какво би трябвало да се направи, къде би трябвало да се влага, по какъв начин да се провежда възобновяване, само че и да помислим по какъв начин това възобновяване може да бъде финансирано от интернационалната общественост в продължение на доста, доста години, даже десетилетия ", сподели Шолц.

Ето за какво той, дружно с ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, предложения на конференцията водещите демократични стопански сили от Групата на седемте (Г7), сподели канцлерът. " Смисълът е, че в този момент, измежду ужаса на войната, ние изпращаме сигнал на вяра, че нещата още веднъж се усъвършенстват. "

Понастоящем Германия ръководи Г7, в която влизат още Франция, Италия, Япония, Канада, Съединени американски щати и Англия.

Още в понеделник в Берлин ще се организира германско-украински стопански конгрес с присъединяване на високопоставени представители от двете страни, който ще бъде отдаден на възобновяване на Украйна.

Конференцията ще бъде открита от Шолц и украинския министър-председател Денис Шмигал. Очаква се да участва и немският министър на стопанската система Роберт Хабек. Няколко министри от Украйна ще пътуват до Берлин или ще се включат посредством видеовръзка, оповестиха уредниците.

Източник Българска телеграфна агенция

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в !  
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР