Германският канцлер Олаф Шолц смята, че броят на бежанците, които

...
Германският канцлер Олаф Шолц смята, че броят на бежанците, които
Коментари Харесай

Немският канцлер: Спираме бежанците, много са ни

Германският канцлер Олаф Шолц счита, че броят на бежанците, които се пробват да влязат в Германия, е прекомерно висок и има намерение да спре тази наклонност посредством пакет от разнообразни ограничения.
Прочетете още
" Броят на бежанците, които желаят да влязат в Германия, сега е прекомерно висок ", съобщи през днешния ден Шолц в изявление за немската медийна група Редакционнецсверк Дойчланд (RND).

" Ситуацията не може да остане такава, каквато беше: над 70% от всички бежанци, идващи в Германия, не са били регистрирани преди този момент, макар че на процедура съвсем всички те са били в някоя друга страна от Европейския съюз ", означи Шолц.

" В тази връзка ние от дълго време поддържаме напъните за отбрана на външните граници на Европа и продължаваме да прилагаме спомагателни ограничения за защита на границата с Австрия. С Швейцария и Чехия се договорихме за общи патрули ", изясни канцлерът.

Шолц още веднъж се спря на абсурда в Полша, обвързван с вероятни визови нарушавания. Той съобщи, че управляващите във Варшава не трябва да позволяват проникването на мигранти в Германия. " Поради това засилихме контрола по границата с Полша ", добави канцлерът.

По данни на в. " Билд " броят на неразрешените влизания в Германия през първите седем месеца на тази година се е нараснал с 51% в съпоставяне със същия интервал на 2022 година и е достигнал 43 815 души. Особено тежко е ситуацията на границата с Полша, където чиновниците на федералната полиция са засекли 14 303 противозаконни прекосявания което е със 143,7% повече, в сравнение с предходната година.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР