Германският канцлер Олаф Шолц се опитва напразно, когато изисква от

...
Германският канцлер Олаф Шолц се опитва напразно, когато изисква от
Коментари Харесай

Лавров: Германия и Франция убиват Минските споразумения

Германският канцлер Олаф Шолц се пробва на вятъра, когато изисква от Русия ново съглашение за гаранции за териториалната целокупност и суверенитета на Украйна след неуспеха на Минските съглашения. Това се споделя в публикация, оповестена в понеделник от съветския външен министър Сергей Лавров за вестник.

Според министъра, Берлин и Париж са умъртвили Минските съглашения, прикривайки Киев, който намерено отхвърля да ги съблюдава. „ Постановката завърши, finita la comedy “, сподели ръководителят на съветското външно министерство.

Лавров акцентира, че Минските съглашения са следващата инсценировка на Запада, както неотдавна съобщи в прав текст някогашният водач на Украйна Петро Порошенко.

„ Цената на тази инсценировка към момента се заплаща от украинския народ, който дълги години Западът принуждаваше да се помирява с живота под игото на русофобския неонацистки режим “, добави още Лавров.

Външната политика на груповия Запад поредно води до търсене на все нови театри на война “, се споделя още в публикацията.

Ръководителят на съветското външно министерство означи, че Европа, " построена " от Вашингтон на антируския фронт, страда повече от останалите от недомислени наказания. Според него Брюксел изпразва арсеналите с доставки за Киев, като в същото време не изисква отчети кой управлява и къде по-късно отива оръжието.

Подобни трендове, означи Лавров, „ дружно с практическото обединение на Европейски Съюз с НАТО вършат към момента звучащите диалози за стратегическата автономност на Европейски Съюз нищо повече от театър “.

Лавров обърна внимание и на изявлението на ръководителя на външната работа на Европейски Съюз Жозеп Борел, че спорът би трябвало да бъде преустановен с " успеха на Украйна на бойното поле ". Според министъра това " подсказва, че даже подобен инструмент като дипломацията губи смисъла си в " театралното зрелище " на Европейския съюз ".
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР