Германският канцлер Олаф Шолц потвърди във вторник, че страната му

...
Германският канцлер Олаф Шолц потвърди във вторник, че страната му
Коментари Харесай

Олаф Шолц: Германия все още е против забраната на енергиен внос от Русия

Германският канцлер Олаф Шолц удостовери във вторник, че страната му е срещу незабавната възбрана на вноса на съветски енергийни артикули в Европейския съюз и прикани вероятните наказания от този вид да бъдат постепенни и управляеми.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 3053
Говорейки пред кореспонденти след срещата си с ръководителя на Европейския парламент Роберта Мецола, Шолц означи, че Германия и доста други членове на блока употребяват доста, а някои даже зависят напълно от вноса на сила от Русия. Все отново той поддържа позицията Европейски Съюз би трябвало да понижи енергийната си взаимозависимост от Москва.

Шолц също по този начин сподели, че наложените до момента наказания против Русия към този момент нанасят щета на нейната стопанска система " и това ще става все по-драматично с всеки идващ ден ", оповестява Асошиейтед прес.

В същото време глобите са предопределени да бъдат " търпими " за тези, които ги постановат, в това число в дълготраен проект, сподели той.

" Ето за какво позицията на Германия по този въпрос за съветски енергиен протест остава непроменена “, сподели Шолц.

Той добави, че други страни в Европа са даже по-зависими от съветския нефт, въглища и газ, в сравнение с Германия и никой няма да остане " на изсъхнало " в това отношение.

Шолц сподели още, че Германия работи за диверсифициране на енергийните си доставки и че макар че това ще отнеме време, в последна сметка ще има същия резултат като сегашен протест.

Европейските страни заплащат на Русия стотици милиони долари всеки ден за изкопаеми горива. Украинските властимащи настояват, че тази търговия дейно финансира войната на Русия против тяхната страна, отбелязва БНР.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР