Германският канцлер Олаф Шолц, който по-късно днес ще бъде приет

...
Германският канцлер Олаф Шолц, който по-късно днес ще бъде приет
Коментари Харесай

Шолц призова помощта на САЩ за Украйна да бъде деблокирана

Германският канцлер Олаф Шолц, който по-късно през днешния ден ще бъде признат в Белия дом, прикани помощта на Съединени американски щати за Украйна ще бъде деблокирана бързо от американския Конгрес, като предизвести, че без сходен принос от страна на Съединени американски щати, обстановката в Украйна ще се усложни доста, предадоха международните организации, представени от Българска телеграфна агенция.

В четвъртък вечерта Шолц организира среща със сенатори от Демократическата и Републиканската партия на Съединени американски щати, като ги прикани да засилят поддръжката за Украйна.

Преди отпътуването си за Съединени американски щати Шолц прикани Европейски Съюз и Съединени американски щати да създадат повече в поддръжка на Украйна против съветската експанзия, като дефинира като незадоволителни уговорките, поети в тази тенденция до момента.

Това е трета аудиенция на Шолц в Съединени американски щати от встъпването му в служба като канцлер на Германия през есента на 2021 година

Посещението в става в миг, в който Байдън и републиканската съпротива от месеци спорят по законодателен текст, включващ военна помощ от към 60 милиарда $ за Украйна. Вчера Сенатът на американския Конгрес направи първи стъпки в деблокиране на обстановката със законопроекта, само че не се знае каква ще е ориста му в Камарата на представителите, където парламентаристи, близки до Доналд Тръмп отхвърлят да дадат спомагателни средства на Киев.

Неотдавна 27-те страни членки на Европейски Съюз взеха решение да провиснал 50 милиарда евро за Украйна.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР