Германският канцлер Олаф Шолц коментира в сряда, че ЕС трябва

...
Германският канцлер Олаф Шолц коментира в сряда, че ЕС трябва
Коментари Харесай

Шолц иска реформи в Европейския съюз

Германският канцлер Олаф Шолц разяснява в сряда, че Европейски Съюз би трябвало да реформира разпоредбите си за гласоподаване в основни области като външната политика, преди да може да одобри нови страни-членки като Украйна, оповестява " Политико ".

Говорейки пред Бундестага в Берлин преди срещата на върха на Европейския съвет този четвъртък и петък в Брюксел, Шолц сподели, че уверено ще упорства за одобрение както на Украйна, по този начин и на Молдова като претенденти за участие в Европейски Съюз.

" Ще положа всички старания в Европейския съвет, с цел да подсигурявам, че целият Европейски Съюз ще каже единомислещо " Да " " на кандидатурите на Украйна и Молдова за участие, сподели канцлерът, като в същото време настоя Европейски Съюз да бъде " кадърен да одобри нови членове. "

Той твърди, че Европейски Съюз би трябвало да промени разпоредбите си за гласоподаване с квалифицирано болшинство, с цел да спре обособените страни да блокират решенията. Той особено загатна външната политика като една област, в която е нужна такава смяна.

Шолц по-рано сподели, че смяната в разпоредбите за гласоподаване може да бъде решена бързо, в случай че всички страни от Европейски Съюз дадат своето утвърждение. Въпреки това няколко страни от Европейски Съюз, в това число Франция, към този момент повдигнаха възражения против отвод на правото си на несъгласие в основни области като външната политика.

Германският канцлер също се застъпи в интерес на по-широки " институционални промени " на Европейски Съюз, които евентуално ще изискват комплицирана смяна на контракта, и сподели, че сходни промени " би трябвало да се употребяват за подсилване на демокрацията и върховенството на закона в Европейски Съюз ".

Освен това той прикани за " проект Маршал " за възобновяване на Украйна след войната и сподели, че Германия ще упорства за основаване на " интернационална експертна конференция на високо равнище " за съгласуване на напъните за възобновяване.

Шолц сподели също, че Украйна и Русия са към момента " надалеч, надалеч " от мирните договаряния, " тъй като Путин към момента има вяра във опцията за налагане на диктаторски мир " на своя комшия.

Следователно, сподели Шолц, Германия и нейните съдружници би трябвало непоколебимо да поддържат глобите против Русия, както и да продължат доставките на оръжия за Украйна, " до момента в който Путин най-сетне признае колосалната си неточност ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР