Германският канцлер Олаф Шолц беше посрещнат неприветливо по време на

...
Германският канцлер Олаф Шолц беше посрещнат неприветливо по време на
Коментари Харесай

Шолц бе посрещнат с освирквания в район на наводненията в Германия

Германският канцлер Олаф Шолц беше посрещнат недружелюбно по време на посещаване в регион на наводненията в провинция Саксония-Анхалт, оповестява ДПА. Както отбелязва организация, по време на визитата при канцлера се събра група хора, които крещяха: „ Престъпник “, „ Вашата политика се основава на неистини “, „ Връщайте се назад “, оповестява ТАСС.

Проливните дъждове по време на коледните празници доведоха до огромни наводнения в няколко района на Германия. Най-тежка е обстановката в Долна Саксония, Тюрингия и Саксония-Анхалт. Ръководителят на държавното управление, съпроводен от министъра на околната среда и нуклеарната сигурност Щефи Лемке (Зелените) и районния министър председател Райнер Хазелоф (ХДС), посети засегнатия от наводненията град Зангерхаузен. Преди това Шолц прелетя над зоната на бедствието с хеликоптер.

Олаф Шолц даде обещание поддръжка за засегнатите от наводненията региони, в това число за отстраняването на вредите, оповестява Българска телеграфна агенция. " Ясно е, че това ще бъде допустимо единствено в случай че го създадем дружно, а също така би трябвало да го създадем в дух на взаимност в Германия ", сподели Шолц при днешното си посещаване в един от засегнатите райони в провинция Саксония-Анхалт. Канцлерът съобщи, че е впечатлен от солидарността проявена сред немските провинции в битката с наводненията. " Според мен това демонстрира, че в Германия можем да бъдем дружно ", сподели той.

Инфо: ТАСС, Българска телеграфна агенция

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР