Германският канцлер и лидер на Християндемократическия съюз (ХДС) Ангела Меркел

...
Германският канцлер и лидер на Християндемократическия съюз (ХДС) Ангела Меркел
Коментари Харесай

Меркел официално посочи имената на нови министри на консерваторите в бъдещия кабинет

Германският канцлер и водач на Християндемократическия съюз (ХДС) Ангела Меркел Ангела Меркел - немски политик, канцлер на Федерална Република Германия. Родена на 17 юли 1954 година... към профила през днешния ден за първи път публично уточни имената на политици, които ще станат министри на консерваторите в бъдещия кабинет, оповестиха Ройтерс и ТАСС.

Министерството на защитата ще остане под управлението на близката съюзничка на канцлера Урсула фон дер Лайен.

"Тя сложи началото на голям брой промени. Всички знаят, че ръководството на това ведомство е комплицирано. В региона на защитата имаме голям брой задания ", сподели Меркел при представянето на листата.

Канцлерът удостовери, че е издигнала за министър на опазването на здравето Йенс Шпан - представител на консервативното крило в ХДС и съперник на имиграционната политика на Меркел. Местни наблюдаващи дефинираха това решение като ненадейно.

Министър на стопанската система ще стане Петер Алтмайер, който бе отпред на администрацията на канцлера. Селското стопанство ще бъде поето от Юлия Клекнер, а образованието - от Аня Карличек.

Съдбата на бъдещото държавно управление сега зависи от Германската социалдемократическа партия, която на 4 март би трябвало да реши дали поддържа обединението с консервативния блок на Меркел, написа Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР