Германският канцлер Ангела Меркел управлява Германия в продължение на 16

...
Германският канцлер Ангела Меркел управлява Германия в продължение на 16
Коментари Харесай

Меркел: Бих искала да пише, че не съм била мързелива

Германският канцлер Ангела Меркел ръководи Германия в продължение на 16 години по време на четири канцлерски мандата и поредност от европейски рецесии и дипломатически провокации. Меркел изрази вярата си, че историята в никакъв случай няма да я помни като мързелива, съобщи Франс прес.
На конгрес, проведен от немска медия, тя беше запитана какво би желала да написа за нея в книгите по история. Меркел сподели: "Бих желала да написа, че не съм била мързелива ".
66-годишната канцлерка е известна като работохолик, както и с това, че не се подава на умората по време на дипломатически маратони, на продължаващи до полунощ европейски срещи на върха и на договаряния.
През 2015 година да вземем за пример тя взе участие в 16-часови договаряния в Минск, траяли цяла нощ и отдадени на прекратяването на огъня в Източна Украйна. Непосредствено по-късно се включи в двудневна европейска среща на върха, отдадена на гръцката дългова рецесия. След това тя показа, че може да изкара дълго време без сън, само че в даден миг въпреки всичко й се постанова да си поспи.
Канцлерката разгласи, че ще се отдръпна от властта след изборите на 26 септември. По време на форуа посочи, че методът й на работа включва основаване на връзки и разрешаване на споровете по пътя на полемиките за разлика от други, които избират да нагнетяват напрежението, до момента в който най-после се стигне до детонация.

Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР