Германският канцлер Ангела Меркел ще получи нов официален самолет през

...
Германският канцлер Ангела Меркел ще получи нов официален самолет през
Коментари Харесай

Меркел ще получи нов официален самолет

Германският канцлер Ангела Меркел ще получи нов формален аероплан през септември, за да се понижи натоварването на флотилията от самолети за транспорт на ВИП лица , дължащо се на нейните и на членове на държавното управление пътувания по целия свят, съобщи ДПА.
 
Новият аероплан Еърбъс А-321 е закупен втора употреба и сега се обновява от немската самолетна компания Луфтханза . Очаква се той да бъде предаден на Бундесвера през септември.
 
Самолетът е бил част от флота на Луфтханза от 2000 година Той е кръстен " Нойщат ан дер Вайнщрасе " на името на немски град. След обновяването на него ще бъдат изрисувани думите " Федерална република Германия ".
 
 ThinkStock/Getty Images

Берлин взе решението за включване на 18-годишния аероплан във флота със самолети , пренасящи ВИП-лица, тъй като е " по-евтин и затова по-добър за данъкоплатците ", оповестява Дитер Бракониер, който дава отговор за плана от страна на Бундесвера.-->
 
Обновеният аероплан А-321 ще може да транспортира до 84 пасажери, от които 14 във ВИП зоната и 70 в зоната за членове на делегациите.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР