Германският канцлер Ангела Меркел се очаква да пристигне на двудневно

...
Германският канцлер Ангела Меркел се очаква да пристигне на двудневно
Коментари Харесай

Очаква се Меркел да посети Гърция на 10 и 11 януари

Германският канцлер Ангела Меркел се чака да дойде на двудневно посещаване в Атина на 10 януари, оповестява вестник "Катимерини ".

Меркел, която наскоро отстъпи управлението на Християндемократическия съюз, ще се срещне с гръцкия президент Прокопис Павлопулос, с премиера Алексис Ципрас и с водача на главната опозиционна партия Кириакос Мицотакис. Според източници от Берлин главната цел на визитата е да съобщи позитивно обръщение след излизането на Гърция от избавителните й стратегии.

Моментът на визитата наподобява е обвързван и с районните събития на Балканите, отбелязва изданието. Меркел евентуално ще поддържа левия министър председател на Гърция преди упования парламентарен избор по съглашението за името на Република Македония.

Прилагането на третата избавителна стратегия от ръководещата партия СИРИЗА и съдействието в миграционната рецесия усъвършенстваха връзките сред двамата водачи, които бяха съществено влошени поради решението на Ципрас да свика референдум за ограниченията за икономии през 2015 г.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР