Германският канцлер Ангела Меркел изключи големи новогодишни празненства тази година,

...
Германският канцлер Ангела Меркел изключи големи новогодишни празненства тази година,
Коментари Харесай

Меркел разреши Коледа под условията на коронавируса

Германският канцлер Ангела Меркел изключи огромни новогодишни празненства тази година , само че увери, че с нужните защитни ограничения ще бъде разрешено на фамилиите да отпразнуват дружно коледните празници , осведоми Агенция Франс Прес.

" Ще бъде Коледа под изискванията на короната , само че не би трябвало да бъде самотна Коледа ", сподели Меркел, само че изключи " обилни новогодишни празненства ".
 Частичната обсада в Германия влезе в действие
Частичната обсада в Германия влезе в действие

12 097 нови случая за последното денонощие и 49 умряли

Канцлерът също прикани германците да съблюдават новите ограничавания , с цел да реализиран " поврат " в битката с ковид.

" Ние подвластен от съдействието, приемането и разбирането на хората в нашата страна за тази работа ", сподели тя на първия ден от четириседмичната обсада, която докара до затваряне на заведенията за хранене, питейните заведения, кафенетата и други

" В ръцете на всеки е този ноември да реализираме общ триумф, поврат ", акцентира тя пред публицисти в Берлин.
 Броят на инфектираните с COVID-19 в Германия надвиши 500 000
Броят на инфектираните с COVID-19 в Германия надвиши 500 000

Напредване на пандемията

" Ако успеем да забавим разпространяването на вируса, ние ще можем да създадем предварителни условия за удовлетворителен декември ", счита тя.

Меркел предложи събиранията да са с малко хора и хората да помислят за " предварителна карантина за няколко дни " преди да се срещнат с по-възрастни родственици, с цел да се понижат рисковете.

" Ако всички ние се държим благоразумно през ноември, ще си позволим по-голяма независимост по Коледа ", добави тя.
 Икономиката на Германия се разшири с 8,2%
Икономиката на Германия се разшири с 8,2%

Икономиката се разшири след исторически спад през второто тримесечие

Институт " Роберт Кох " удостовери 12 097 нови случая за последното денонощие и 49 умряли . Общо в страната инфектираните са 545 027 и 10 530 умряли.

Данните демонстрират спад по отношение на върховете в края на предходната седмица , макар че това може да се дължи на по-малкия брой тествани хора през уикенда.

Броят на признатите пациенти в интензивните отделения се удвои от малко над 1000 преди 10 дни до малко под 2000 в този момент, разгласи Меркел. Тя добави, че задачата на новите ограничавания е да се прекъсне разпространяването на болестта, тъй че проследяващите контакти още един път да могат да се оправят с веригата от инфекции. Бързото разпространяване на вируса напоследък значи, че немските управляващи повече не могат да открият произхода на заразяване при три от четири случая.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР