Германският канцлер Ангела Меркел и нейният икономически министър обезсърчиха вероятността

...
Германският канцлер Ангела Меркел и нейният икономически министър обезсърчиха вероятността
Коментари Харесай

Меркел не е склонна да се спира Северен поток 2 заради случая Навални

Германският канцлер Ангела Меркел и нейният стопански министър обезсърчиха вероятността за прекъсване строителството на газопровода " Северен поток 2 " от Русия до Германия като част от възможни наказания против Москва поради отравянето на Алексей Навални, осведоми " Ройтерс ".
 Русия скочи против обвързването на
Русия скочи против обвързването на " Северен поток 2 " с Навални

Това разгласи заместител външният министър на Русия Александър Грушко

Германия се съветва с европейските и натовските си сътрудници по какъв начин да отговори, в случай че Русия не помогне за изясняване на обстановката към който е лекуван в болница в Берлин. Меркел разгласи по-рано, че казусът е опит за ликвидиране с новичок.

Една от главните тематики на диалог е бъдещето на " Северен поток 2 ", който ще удвои потенциала на съществуващия газопровод " Северен поток " от Русия до Германия. Новият газопровод се чака да проработи идната година, откакто повече от 90% от плана е приключен.
 Меркел обвързва бъдещето на
Меркел обвързва бъдещето на " Северен поток 2 " с следствието за Навални от Русия

Ново развиване по проблема

На среща на нейната консервативна парламентарна група Меркел повторила апела си Европейски Съюз да отговори на офанзивата против Навални , само че в същото време заела внимателна позиция за газопровода, оповестиха участници на диалозите.

Тя подчертала пред депутатите, че чува някои хора да приказват за " Северен поток 2 " в подтекста на отговор на Европейски Съюз, само че също пояснила, че има разделяне във връзка с това мнение. На равнище Европейски Съюз мнозина няма да създадат ясна връзка сред случая с Навални и прекъсването на тръбата , счита тя, съгласно участниците.

В понеделник нейният представител сподели, че тя не изключва налагане на наказания.

Председателят на парламентарната група на консерваторите Ралф Бринкхаус също е внимателен по повод прекъсването на енергийния план, оповестиха източници.

" Билд ": Наследникът на Меркел е против " Северен поток "

Ново развиване в Берлин поради Навални

Икономическият министър Петер Алтмайер остави вратата отворена за вероятно налагане на наказания в бъдеще, само че в понеделник вечерта акцентира, че поддържането на връзките постоянно е по-ефективно, защото глобите могат да доведат до сгъстяване на политиките.

" Не знам нито един случай, при който една страна като Русия или сходна страна е трансформирала държанието си поради наказания " , акцентира той.

Ръководителят на Германската източна бизнес асоциация предизвести, че би било съвсем невероятно да се спре планът от юридическа позиция.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР