Германският износ нарасна през юли с 4,7% спрямо юни, когато

...
Германският износ нарасна през юли с 4,7% спрямо юни, когато
Коментари Харесай

Слабо нарастване на германския износ и внос през юли

Германският експорт набъбна през юли с 4,7% по отношение на юни, когато скочи с 14,9%, само че все пак остава надалеч под равнищата от преди коронавирусната рецесия, демонстрират данни на немската публична статистика Destatis. Това е следващ сигнал за по-бавно възобновяване на водещата европейска стопанска система след нейния рекорден от Втората война насам спад през второто тримесечие.

В същото време вносът в Германия се увеличи през юли с 1,1% след юни, когато набъбна със 7 на 100.

Очакванията на финансовите пазари бяха за по-силен растеж на немския експорт с 5,0% и на вноса с 3,5 на 100. По-слабият напредък на вноса по отношение на износа способства за увеличение на комерсиалния остатък на сезонно-коригирана база до 18,0 милиарда евро от 14,5 милиарда евро през юни при упования за положителен баланс в размер на 16,0 милиарда евро.

Въпреки повишението на интернационалната търговия на Германия през юли експорт на годишна база се сви с 11% след намаляване с 9,4% през юни, до момента в който вносът спадна с 11,3% след намаляване с 10% месец по-рано.

Търговският остатък на некоригирана база се намали през юли до 19,2 милиарда евро от 21,3 милиарда евро година по-рано.

Балансът по настоящата сметка на Германия пък регистрира през юли остатък в размер на 20 милиарда евро след положителен баланс за 19,4 милиарда евро година по-рано.

Днешните данни са в поддръжка на упованията, че най-голямата европейска стопанска система ще се върне по пътя на напредък през третото тримесечие посредством и на завръщане на бизнес интензивността към предкризисните равнища във вътрешен проект, както и в някои от главните немски търговски сътрудници. Слабото търсене от страна на огромни стопански сътрудници като Съединени американски щати, които към момента се борят с пандемията, обаче може да докара до по-слабо възобновяване на немската стопанска система от нейния исторически спад през второто тримесечие.

Данните на Destatis демонстрират, че износът за Съединени американски щати е бил със 17% по-нисък през юли на годишна база. Износът за Китай обаче, който претърпява по-силно възобновяване от този в посока Съединени американски щати, като той понижава с едвам 0,1% по отношение на юли 2019 г. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР