Германският Институт за заразни болести Роберт Кох обяви пореден рекорд

...
Германският Институт за заразни болести Роберт Кох обяви пореден рекорд
Коментари Харесай

Германия съобщава за 75 961 нови случая на коронавирус за денонощие

Германският Институт за заразни заболявания " Роберт Кох " разгласи следващ връх - 75 961 нови случая на ковид за денонощие. Заболеваемостта на седмична база също е рекордна - 419,7 на 100 000 души, съобщи Франс прес.

Смъртните случаи за последните 24 часа са 351, с което умрелите с ковид от началото на епидемията стават 100 119. Това се случва в миг, когато най-голямата европейска стопанска система се притеснява от препълване на лечебните заведения.

Тази обстановка ще сложи в усложнение новата ръководеща коалиция, която се чака да поеме функционалностите си през декември.

Болниците в някои региони към този момент са мощно претрупани, което постанова прекачване на пациенти, предизвести Гернот Маркс, ръководител на немската асоциацията за интензивни и незабавни медицински грижи.

Някои провинции върнаха прецизните ограничавания, с цел да преодолеят четвъртата и най-силна вълна от появяването на вируса.

В Германия изцяло имунизирани са 69 % от популацията - по-малко, в сравнение с в други европейски страни като Франция, където те доближават 75 %.

" Ситуацията е сериозна ", призна през вчерашния ден бъдещият канцлер социалдемократ Олаф Шолц, обещавайки да направи всичко за справяне с пандемията.

Новата коалиция към този момент наподобява изключва концепцията за национално затваряне и залага на всеобщото въвеждане на зелен пропуск в публичния превоз и ограничение на достъпа за неимунизирани, да вземем за пример в културни обекти.

Германия би трябвало да изследва вероятно разширение на наложителната имунизация, която към този момент е в действие при въоръжените сили и скоро ще бъде въведена и в здравните заведения, сподели Шолц.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР