Германският Институт за заразни болести Роберт Кох обяви днес пореден

...
Германският Институт за заразни болести Роберт Кох обяви днес пореден
Коментари Харесай

Рекорд по заразени в Германия - почти 76 хиляди за денонощие

Германският Институт за заразни заболявания " Роберт Кох " разгласи през днешния ден следващ връх - 75 961 нови случая на ковид за денонощие. Заболеваемостта на седмична база също е рекордна - 419,7 на 100 000 души, съобщи Франс прес.

Смъртните случаи за последните 24 часа са 351, с което умрелите с ковид от началото на епидемията стават 100 119. Това се случва в миг, когато най-голямата европейска стопанска система се притеснява от препълване на лечебните заведения.

Тази обстановка ще сложи в усложнение новата ръководеща коалиция, която се чака да поеме функционалностите си през декември.

Болниците в някои региони към този момент са мощно претрупани, което постанова прекачване на пациенти, предизвести Гернот Маркс, ръководител на немската асоциацията за интензивни и незабавни медицински грижи.

Някои провинции върнаха прецизните ограничавания, с цел да преодолеят четвъртата и най-силна вълна от появяването на вируса.

В Германия изцяло имунизирани са 69 % от популацията - по-малко, в сравнение с в други европейски страни като Франция, където те доближават 75 %.

" Ситуацията е сериозна ", призна през вчерашния ден бъдещият канцлер социалдемократ Олаф Шолц, обещавайки да направи всичко за справяне с пандемията.

Новата коалиция към този момент наподобява изключва концепцията за национално затваряне и залага на всеобщото въвеждане на зелен пропуск в публичния превоз и ограничение на достъпа за неимунизирани, да вземем за пример в културни обекти.

Германия би трябвало да изследва вероятно разширение на наложителната имунизация, която към този момент е в действие при въоръжените сили и скоро ще бъде въведена и в здравните заведения, сподели Шолц.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР