Германският град Бремен, който има статут на федерална провинция, ще

...
Германският град Бремен, който има статут на федерална провинция, ще
Коментари Харесай

Бившите комунисти влязоха в управлението на провинция Бремен

Германският град Бремен, който има статут на федерална провинция, ще бъде ръководен от коалиция с присъединяване на крайнолявата партия " Левите ", съобщи ДПА.

Това е първият случай в провинция от западната част на Германия, когато в ръководството влиза някогашната комунистическа партия от ерата на Германска демократична република.

Социалдемократът Андреас Бовеншулте, определен през вчерашния ден за министър председател от локалния парламент, ще ръководи в коалиция с " Левите " и " Зелените ". Досегашният министър председател Карстен Зилинг, също социалдемократ, подаде оставка поради рекордно неприятните резултати на партията на изборите през май.

Тогава социалдемократите бяха изпреварени за пръв път от християндемократите, само че след това съумяха да привлекат за сътрудници другите две леви партии. Новата тристранна коалиция разполага с 49 от 84-те маста в Ландтага - провинциалния парламент.

Бремен е най-малката по повърхност и население от 16-те немски провинции. Тя обгръща градовете Бремен и Бремерхавен, означи ДПА. /БТА
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР