Германският гигант в производството на спортни облекла Adidas AG реализира

...
Германският гигант в производството на спортни облекла Adidas AG реализира
Коментари Харесай

Инвентарът от Yeezy носи 350 млн. на Adidas през третото тримесечие

Германският колос в производството на спортни дрехи Adidas AG осъществя обилни продажби на стойност 350 млн. евро (374 млн. долара) от линията си обувки Yeezy през третото тримесечие. Този финансов резултат бележи доста развиване за компанията, която се пробва да се освободи от инвентара на обувките Yeezy след прекратяването на партньорството си с рапъра Кание Уест, прочут към този момент като Yе.

Краят на колаборацията пристигна през октомври 2022 година, откакто рапърът направи серия от обидни и антисемитски изявления в обществените медии. След тази смяна Adidas предприе задачата да се освободи от оставащите ресурси от маратонки Yeezy, наблягайки уговорката си да дистанцира марката от спорния облик на рапъра.

Adidas регистрира и удивително нарастване от 2% от продажби на останалите си артикули през същото тримесечие. Ръстът значително се дължи на мощното показване на типичен маратонки като Samba и Gazelle, търсени от търговците на дребно в целия свят, споделя Reuters.

В началото на комерсиалната година на Франкфуртската фондова борса, акциите на Adidas се сблъскаха с лек спад, понижавайки се с към 1,5 %, показва Reuters. Независимо от това цената на акциите на компанията отбелязва удивително нарастване от 33% от началото на 2023 година до в този момент, което я отличава от нейния съперник Puma SE, отбелязващ спад от 1% през същия интервал.

Бьорн Гулден, основен изпълнителен шеф на Adidas, споделя в отчет, оповестен на формалния уеб страница на компанията.: " Настоящите ни резултати не са задоволително положителни, само че ние през цялото време казахме, че ни е належащо време, с цел да издигнем тази фантастична марка и компания още веднъж там, където ѝ е мястото: На върха като най-хубавата спортна марка в света. "   

По отношение на продуктите Yeezy, Adidas сполучливо събира почти 750 млн. евро от продажби на две линии от май насам. Компанията пресмята в отчетите си, качени на уеб страницата ѝ, че евентуалното отписване на оставащите ресурси от Yeezy се равнява на към 300 млн. евро.

Adidas няма да продава повече от запасите си от обувки Yeezy през тази година и ще направи оценка на пазара през идващите няколко месеца, преди да реши дали да продава повече през 2024 година споделя Гулден пред Reuters.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР