Германският футболен клуб Байерн Мюнхен поднови тренировки след кратка зимна

...
Германският футболен клуб Байерн Мюнхен поднови тренировки след кратка зимна
Коментари Харесай

Байерн поднови тренировки и чака нови попълнения

Германският футболен клуб Байерн Мюнхен възобнови тренировки след къса зимна пауза с желанието да бъде деен на трансферния пазар, написа организация ДПА. Според информацията, старши треньорът Томас Тухел желае да укрепи отбраната и халфовата си линия в преследването на рекордна 12-а поредна купа в Бундеслигата, както и трофей в Шампионската лига.

" Знаем какво ни е нужно. В края на полусезона на процедура бяхме останали съвсем на един крайник ", признава спортният шеф Кристоф Фройнд, представен от ДПА.

Байерн е на четири точки зад водача Байер Леверкузен, само че първенците имат и мач по-малко. Централният бранител Ким Мин-дже обаче ще отсъства цялостен месец с японския народен тим, а крайният защитник Нусаир Мазрауи е в състава на Мароко за африканския континентален шампионат.

Ако тимовете им стигнат до финали в Азия и Африка, Мин-дже и Мазрауи могат да пропуснат по шест мача в Бундеслигата, в това число евентуалното дерби за купа против Байер Леверкузен на 10 февруари. Тухел от много време приканва за повече дълбочина в отбраната, а по-рано през сезона даже употребява Леон Горецка като централен защитник.

В същото време обаче Тухел признава, че " по време на зимния трансферен прозорец се вършат доста по мъчно покупко-продажби, в сравнение с през лятото " и е " комплицирано да се привиличат играчи, в които си 100% сигурен ". Доказателство за думите на треньора са прехвърлянията на Ян Зомер, Жоао Кансело и Дейли Блинд, които не сполучиха, прибавят от ДПА.

Байерн е свързван с някои футболисти, измежду които Арнау Мартинес от Жирона и Клеман Лангле, който играе в Астън Вила чартърен от Барселона. Още един състезател на каталунците се води за съществена цел на баварците и това е Роналд Араухо, който обаче има дълготраен контракт на " Камп Ноу ".

" Някои футболисти са специфични и могат да играят на разнообразни позиции. В подобен случай и един може да ни бъде задоволителен ", споделя още Тухел.

Байерн възобновява сезона на 12 януари против Хофенхайм. След това тимът ще тренира в южна Португалия, а на 21 януари е плануван мач с Вердер Бремен.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР