Германският футболен клуб Айнтрахт Франкфурт продаде офанзивния халф Йеспер Линдстрьом

...
Германският футболен клуб Айнтрахт Франкфурт продаде офанзивния халф Йеспер Линдстрьом
Коментари Харесай

Айнтрахт се раздели с основен играч преди битката с Левски

Германският футболен клуб Айнтрахт Франкфурт продаде офанзивния халф Йеспер Линдстрьом на италианския първенец Наполи единствено два дни преди мача за влизане в групите на Лигата на конференциите против Левски.

Той влезе в 77-та минута на първия мач в София, който приключи наедно 1:1.

Двата клуба не оповестиха публично елементи по договорката, само че датският национал е оценен на към 30 милиона евро.

Линдстрьом мина в Айнтрахт през лятото на 2021 с трансфер от датския първенец Брьондби. Той изигра 39 мача за " орлите " през първия сезон, в който вкара пет гола и направи девет асистенции. Датчанинът има и девет мача и четири асистенции в шампионата Лига Европа, който германците завоюваха против Рейнджърс Глазгоу. Халфът игра 70 минути във финала.
 Айнтрахт държи в ръце бъдещите прехвърляния на Левски
Айнтрахт държи в ръце бъдещите прехвърляния на Левски

Няма да има нови при отпадане

През предишния сезон Линдстрьом записа 27 мача и седем попадения в Бундеслигата, а също по този начин бе създател на първия в клубната история гол в Шампионската лига. Той вкара за 1:0 в Марсилия в груповата фаза.

" През последните две години Йеспер бе значима част от огромното развиване на тима ни. С него спечелихме Лига Европа, играхме на край за Купата на Германия и натрупахме още позитивни страсти в Бундеслигата. Той вечно ще остане част от нашия отбор ", съобщи спортният шеф Маркус Крьоше в изявление за клубния уеб страница.

" Престоят на Йеспер във Франкфурт бе значим и за неговото развиване като футболист. Той е едно от доказателствата, че сме способни да привличаме надарени играчи и да им оказваме помощ да доближат идващото равнище. Желаем му всичко най-хубаво в Неапол ".

Пред произлязъл трансфер от Франкфурт е и огромната звезда на тима Рандал Коло Муани, като през днешния ден Скай Спортс заяви, че германците са отхвърлили нова оферта на Пари Сен Жермен в търсене на 100 милиона евро. За момента наподобява, че Коло Муани ще играе против Левски в четвъртък.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР